Är detta Maj?

Idag vaknade jag innan de mörkerstyrda led lamporna ute slocknat. Jag gillar att vakna tidigt här i skogen, för att följa fåglar och andra djur men det var tyst idag. Det enda som hördes var vinden. Det enda som syntes var vinden. De höga furorna som vajade ganska duktigt utanför, och suset av vinden. Nu sitter jag inne och vill fasen inte gå ut. 3,8 grader och spöregn. Jaja, det kan vara så också när det är Maj. Tydligen.

En god morgon

Jag kan ju alltid titta på mina gamla bilder, det är skönt.

Igår och i förrgår ägnade jag mig åt att elda upp massa gammalt ris från träden vi fällt tidigare år, och en del gammalt virke från köksbytet. Kanonskönt att bli av med det men jag har ont i högerarmen av allt brytande och sågande så jag kan inte sticka eller virka idag. Det är surt då det är det enda som passar bäst idag.

Jag har fått min första vaccination i alla fall, så snart är jag mindre utsatt. Då vill man ju sprattla loss och börja gå ut på karaoke och allt möjligt men app app app, det får man inte göra. Nämen man vill ju inte orsaka nånting såklart fast det var läääänge sen man hade kul på det viset nu. Vad gör ni när ni vill ha kul? Snälla, ge mig lite inspiration?

Hursomhelst, man har inte roligare än man gör sig så jag ska kolla lite på älgvandringen! Nice men segt, så why not?

Mamma med kalvar?

Jag har hört att fjolårskalven blir bortskuffad rätt brutalt när det drar ihop sig till ny parning. Kalvarna eller kalven brukar kunna smyga på sin mamma och bli riktigt iväg jagad till slut, stackarn!! Skulle vara vi det, vid ett års ålder!

Mer bilder….

Står och tvekar, men tordes inte….

4 kommentarer

 1. sakjellberg skriver:

  Ja du vet väl varför månaden heter ”May” på engelska. Därför att ”it May be cold, May be warm. It May rain, it May snow” 😁

  1. solveigsdotter skriver:

   Waow! Nä det har jag faktiskt inte hört! Poletterna bara rasar ner nu!! 🤣😂

   1. sakjellberg skriver:

    🤣🤣🤣🤣

 2. solveigsdotter skriver:

  Tänk vad man lär sig! 😊

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s